lauantai 5. tammikuuta 2013

Kuntoutusrahat askarruttavat

Yhteiskunnan on toimittava mahdollisimman tehokkaasti ihmisten hyvinvointia koskevissa asioissa. Muun muassa palveluja varten varattujen määrärahojen on tultava ajoissa perille. Näin ei näytä aina tapahtuvan. Esimerkiksi veteraanien kuntoutusrahoja on palautettu. Asia on esillä Uuden Suomen 2012 verkkosivuilla: Veteraanien tukirahat jäivät saamatta: Eivät osanneet hakea: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53911-veteraanien-tukirahat-jai-saamatta-eivat-osanneet-hakea.

Ihmiset ihmettelevät syntynyttä tilannetta: - Mistä tämä voisi johtua? Kysymykseen on helppo vastata: - Veteraaneille tarkoitettujen rahojen palauttaminen on päätöksenteon kysymys. Uudenvuoden lupaus sopii tähän kohtaan: hoidetaan veteraanien asiat kuntoon.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan olisi pitänyt arvostaa enemmän veteraaneja ja toimia sen mukaan. Organisaatioiden on oltava itseohjautuvia. Omalta sivultani, http://www.veikkovilmi.fi, ovat linkkiyhteydet artikkeliini: Veteraanien kuntoutusrahat esille Kuopiossa (Vilmi Veikko 2012): http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6044.htm.


Ihmisten on arvioitava valppaina yhteiskunnan palvelujen kehitystä: saavatko kansalaiset ne edut, jotka on heille tarkoitettu. Aiheesta on kannettava jatkuvasti huolta. Ei voida jäädä sen varaan ja toteamukseen, ”etteivät osanneet hakea”. Jos tilanne on näin, vastuullisten henkilöiden on toimittava ja vietävä asioita oikeaan suuntaan.


Uudenvuoden terveisin

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi
Kuopio

Ei kommentteja: