perjantai 8. tammikuuta 2016

Musiikki puhuttelee

Historian tapahtumia arvioidaan eri tavoin. Esimerkiksi juhlapuheissa veteraanit nostetaan esille. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on heille tuttua: "Oli lähdettävä suorittamaan tehtävää "siellä jossakin", kun kutsu kävi, vapaaehtoisinakin oltiin." Veteraanit miettivät perustellusti: "Miten hyödynnettäisiin historian kokemus?"

Veteraaneja on kuultava, mikä osoittaa heidän arvostamistaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan on oltava luotettavaa, ja vaikutusyhteydet on ymmärrettävä. Johtoajatuksena on tärkeä periaate, että "Suomen laivan ruori on luotettavissa käsissä, kun laivamme seilaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan merillä."

Veteraaneja koskevissa asioissa puhuttelee musiikkikappale: "Veteraanin iltahuuto". Musiikkikappale on tuttu Simon sotaveteraanien kunniapuheenjohtaja Armas Ilvolle, joka johti laulua presidenttiparille presidentinlinnan juhlassa. Esitys hiljensi kuulijat. Laulun kohdalla muistui mieleen sotaveteraani Hannes Hynönen, joka vielä edellisen vuoden itsenäisyysjuhlassa saattoi olla mukana.

Sosiaali- ja terveyshuollon palveluista kannetaan huolta. Monet kysyvät aiheesta, miksi päätöksenteko on joskus hitaanlaista veteraanien hyvinvointikysymysten ratkaisuissa ja pohtivat vastuullisten tahojen roolia asioiden selvittämisessä.

Kannoin Suomen lippua itsenäisyyspäivänä Kuopion sankarihaudalla, mikä oli kiinnostava luottamustehtävä. Musiikkiesitykset, seppeleenlaskut ja puheet olivat sankarihaudan tapahtumia.

Jean Sibeliuksen juhlavuotta vietettiin 2015.



Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi

Kuopio

Ei kommentteja: