tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kalastus kiinnostaa

Henkilöt tapasivat ja keskustelivat ajankohtaisista taloutta ja optioita koskevista asioista. Keskustelun anti oli tarkoitus sulatella ruokailun merkeissä. Tässä kohdassa muistui mieleen kalastus, joka on tuttua pilkkiharrastuksesta. Kirjoituksen yllättävää sisältöä on mahdollista pohtia enemmän tai vähemmän vakavasti lämpimällä säällä, joka vihdoin saapui.


Lähdetään pilkille Kuopion torille, jossa voidaan tuoreuttaa pilkkimistaitoja.


Tuo ehdotus tuntuu kiinnostavalta, ideoita tarvitaan esimerkiksi talouselämässä.


Kun saavuttiin Kuopion torille, kirpputorikaupustelu vei melkein mukanaan. Löydettiin pilkkipaikka, joka oli veneessä. Katsottiin veneessä olevaa reikää, jonka kautta kaloja on tarkoitus pyytää Jääkairaa ei nyt tarvittu, kuten niin monta kertaa autopalkintoja pilkkikilpailuissa haluttaessa.


Syököhän kala, kun on näin kuuma? Tämä vene näyttää ajelehtivan, kun airot puuttuvat.

Onkohan tässä hyvä "apajapaikka", jota ei muille ilmoiteta.

"Lähimmäisenrakkaus" unohtuu helposti, kun on kysymys kala- ja marjapaikoista.

Jos veneessä olisi airot, niitä voitaisiin käyttää soutuharjoitteluun. Sulkavansoutu vaatii muun muassa kovaa kuntoa, jota varten on harjoiteltava.

Tähän veneeseen on rakennettava soutulaite, jonka avulla olisi soudettava ikään kuin vastatuuleen, kuten melko usein on tilanne.

Pyydetyt kalat on jollakin tavalla valmistettava syötäviksi. Näillä "eväillä" jaksetaan pitkälle eteenpäin.

Tästä pilkkiretkestä on kerrottava muillekin, vaikka on kysymys "apajapaikasta". Mehän kalastamme yleensä muualla.

Miten sinä ymmärrät "ääntenkalastelun", josta puhutaan usein? Onkohan tämä Kuopion torin pilkkipaikka hyvä "ääntenkalastelussa"?

"Ääntenkalastelua" tapahtuu, ja ohjelmia luodaan. Miksi "niin sanotut lupaukset" ovat vain "köykäisiä sanoja ja sanahelinää"?

Niinhän sitä toimitaan ihmisten hyvinvoinnin hyväksi ja yritetään selitellä päätöksiä.

Ruvetaan syömään, kun kalanhaju saa veden kielelle. Istutaan vaan pöytään ja takit tuolien selustoille. Emme kai myy takkejamme kirpputorilla, sillä niitä tarvitaan kylmemmillä säillä.

Taloudesta ja optioista kannattaa keskustella "tässäkin pilkkipöydässä". Minua on ihmetyttänyt, kun optioita jaetaan yrityksissä, jotka ovat konkurssikypsiä. Mitä mieltä olet, kun taloutta kuvaava optiokäsite on tuotu myös ulkopolitiikan alueelle?

Tärkeä kysymys, joka on puhuttanut ihmisiä. Mistähän voisi hankkia ulkopolitiikan tapahtumien syiden ja seurausten ymmärrystä? Syvällistä ajattelua on kai kehitettävä.

Keskustelijat eivät voineet pyyhkiä pois mielestään Kuopion torin "pilkkiapajan" ääressä ollessaankaan esimerkiksi Ukrainan tilannetta eikä myöskään Kreikan viimeaikaisia tapahtumia. Mitenkähän "ääntenkalastelu" tapahtuu Kreikassa, joka on ajankohtaisesti esillä?



Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi


Kuopio

Ei kommentteja: