maanantai 17. maaliskuuta 2008

VERTAISTUKIKANAVAT KOULUTUSTA TUKEMASSA

Monessa yhteydessä on esitetty, miten TVT-koulutusta olisi järjestettävä yhteiskunnan tarpeiden kannalta. Esimerkiksi koulun tasolla voidaan puhua käyttäjien ATK-taitojen kehittämisestä. Siinä yhteydessä kartoitetaan eri tavoin, mitkä ovat käyttäjien tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, opetuskäytön taidot ja erityisosaamisen taidot (http://www.minedu.fi/opm/hankkeet/tietoyhteiskuntahankkeet.html).
TVT- pedagogiikkaan kuuluvissa tehtävissä auttaa muun muassa 'Opettaja.tv':n palvelut. Kyseisen viestintäkanavan avulla on mahdollista tukea koulussa tapahtuvaa opettamisen ja kasvattamisen koulutustavoitteiden saavuttamista. Puheena olevan opetuksen ja kasvatuksen tukikanavan osoite on http://opettajatv.yle.fi/, johon kirjaudutaan omilla tunnuksilla. Kun tutustuu kyseisessä osoitteessa olevaan aineistoon, havaitsee, että opetusmateriaali hyödyttää monella tapaa opetus- ja kasvatustavoitteiden saavuttamista. Palvelu auttaa myös TVT-taitojen kehittämistarpeiden tyydyttämistä.
'Opettaja.tv':n verkkosivujen merkitystä opetuksen ja kasvatuksen kannalta voidaan arvioida seuraavien asiasisältöjen avulla, jotka käsittelevät työkaluja, oppimateriaaleja, TV-ohjelmia, opettajanhuoneen kysymyksiä ja koulutusta. Verkkomateriaali sisältää sellaista tuotantoa, joka on ajankohtaista ja koulutustavoitteita tukevaa. Verkkomateriaali on suunniteltu eri luokkatasoja ja oppiaineita varten. Audiovisuaalistakin verkkoaineistoa on käytettävissä. Opetuksen ja kasvatuksen kannalta on merkityksellistä, että arvioitavana oleva verkkomateriaali sisältää keskustelupalstoja, jotka toimivat sosiaalisina vertaistukikanavina.


Terveisin Veikko Vilmi

Ei kommentteja: