torstai 25. lokakuuta 2012

Arvostan veteraanien panosta

Tärkeä kysymys yhteiskunnassa on, miten motivoivasti ja tehokkaasti toimitaan hyvinvointia koskevissa asioissa. Esimerkiksi palveluja varten varataan määrärahoja, mutta ne eivät aina löydä perille. Näin on käynyt muun muassa Kuopiossa, kun veteraanien kuntoutusrahoja on palautettu. Asia on kaikkien tiedossa: Veteraanien tukirahat jäivät saamatta: "Eivät osanneet hakea” (Uusi Suomi 2012): http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53911-veteraanien-tukirahat-jai-saamatta-eivat-osanneet-hakea.
Olen kirjoittanut ongelmaisesta tapahtumasta myös artikkelin: Veteraanien kuntoutusrahat esille Kuopiossa (Vilmi Veikko 2012): http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6044.htm.

Kuopion torilla vaalikeskusteluissa monet ihmiset ovat ihmetelleet syntynyttä tilannetta ja kysyneet: - Mistä tämä johtuu? Kysymykseen olen vastannut seuraavaan tapaan: - Veteraaneille tarkoitettujen rahojen palauttaminen on päätöksenteon moka. Vastuulliset organisaatiot ovat toimineet huolimattomasti. Sosiaali- ja terveyslautakunnan olisi pitänyt olla ajan tasalla. Organisaatio on veteraaneja varten eikä päinvastoin. Organisaation on oltava yhteydessä veteraaneihin, että nämä saisivat ajallaan tarvitsemansa palvelut. Veteraaneja on arvostettava.

Olen kirjoittanut verkkosivuille tekstejä, joihin kuuluu edellä oleva ihmeteltävä asiakin. Omalta sivultani http://www.veikkovilmi.fi ovat linkkiyhteydet kirjoituksiini. Miten hyvin kansalaiset saavat yleensä ne edut, jotka heille kuuluvat? Vastuullisten henkilöiden on jatkuvasti pohdittava tätä kysymystä.

Terveisin

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi
Kuopio

Ei kommentteja: