maanantai 22. lokakuuta 2012

Päätöksenteon arvostettava veteraaneja

Uusi Suomi järjesti kunnallisvaalikiertueen Kuopion valtuustosalissa 2.10.2012. Kyseisessä tilaisuudessa nostin esille veteraanien kuntoutusrahojen palauttamisen. Olen ihmetellyt, miksi vastuulliset organisaatiot eivät ole toimineet huolella veteraanien hyvinvoinnin kannalta. Veteraaneille tarkoitettujen rahojen palauttaminen on todella suuri päätöksenteon virhe. Olen havainnut, että monet lukijat ovat huomioineet veteraaneja koskevat artikkelini.

Lähetän koottuna linkkien avulla artikkeleita, jotka ovat Uuden Suomen ja Savon Sanomien verkkosivuilta. Veteraanien kuntoutusrahojen palauttamista on mahdollista kommentoida. Jotkut henkilöt ovat niin jo tehneetkin. Omalta sivultani http://www.veikkovilmi.fi ovat linkkiyhteydet Uuden Suomen ja Savon Sanomien verkkosivuilla oleviin moniin kirjoituksiini. Ne käsittelevät yhteiskuntaa koskevia kysymyksiä.

Uuden Suomen artikkelit:
Veteraanien tukirahat jäivät saamatta: ”Eivät osanneet hakea” (Uusi Suomi 2012):
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53911-veteraanien-tukirahat-jai-saamatta-eivat-osanneet-hakea
Veteraanien kuntoutusrahat esille Kuopiossa (Vilmi Veikko 2012):
http://veikkovilmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120040-veteraanien-kuntoutusrahat-esille-kuopiossa
Veteraanien kuntoutuksella kiire (Vilmi Veikko 2012):
http://veikkovilmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121065-veteraanien-kuntoutuksella-kiire
Sosiaali- ja terveydenhuoltoon kuuluva erillinen artikkeli:
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusesitystä viivytetään (Vilmi Veikko 2012):
http://veikkovilmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121749-sosiaali-ja-terveydenhuollon-uudistusesitysta-viivytetaan

Savon Sanomien artikkelit:
Veteraanien kuntoutusrahat esille Kuopiossa (Vilmi Veikko 2012):
http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6044.htm
Veteraanien kuntoutuksella kiire (Vilmi Veikko 2012):
http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6132.htm
Sosiaali- ja terveydenhuoltoon kuuluva erillinen artikkeli:
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusesitystä viivytetään (Vilmi Veikko 2012):
http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6189.htm

Terveisin

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi
Kuopio

1 kommentti:

Veikko Vilmi kirjoitti...


Tärkeä kysymys yhteiskunnassa on, miten toimitaan hyvinvointia koskevissa asioissa. Saavatko kansalaiset ne edut, jotka heille kuuluvat? Vastuullisten henkilöiden on mietittävä ratkaisuja. Palveluja varten varataan määrärahoja, mutta ne eivät heti löydä perille. Näin on käynyt muun muassa Kuopiossa, kun veteraanien kuntoutusrahoja on palautettu.
Esille nostamani asia on Uuden Suomen verkkosivulla: Veteraanien tukirahat jäivät saamatta: ”Eivät osanneet hakea” (Uusi Suomi 2012): http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53911-veteraanien-tukirahat-jai-saamatta-eivat-osanneet-hakea. Kuten huomataan, useat henkilöt ovat olleet kiinnostuneita tapahtumasta.

Olen kirjoittanut ongelmaisesta asiasta artikkelin: Veteraanien kuntoutusrahat esille Kuopiossa (Vilmi Veikko 2012): http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/posts/list/6044.htm. Kyseinen kirjoitus on myös Uuden Suomen verkkosivuilla.

Monet henkilöt ovat ihmetelleet syntynyttä tilannetta: - Mistä tämä johtuu? Olen vastannut heille seuraavaan tapaan: - Veteraaneille tarkoitettujen rahojen palauttaminen on päätöksenteon moka. Sosiaali- ja terveyslautakunnan olisi pitänyt olla ajan tasalla. Vastuulliset organisaatiot ovat toimineet huolimattomasti. Organisaatiot ovat veteraaneja varten eikä päinvastoin. Organisaatioiden on oltava yhteydessä veteraaneihin, että nämä saavat tarvitsemansa palvelut ajallaan. Veteraaneja on arvostettava.

Olen kirjoittanut verkkosivuille useita tekstejä, joihin kuuluu edellä oleva ihmeteltävä asiakin. Omalta sivultani http://www.veikkovilmi.fi ovat linkkiyhteydet kirjoituksiini.

Terveisin

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi

Kuopio