maanantai 10. maaliskuuta 2014

Sote-uudistus ja vaalit



Sosiaali- ja terveydenhuollon kohdalla on tarkoitus menetellä hallitusohjelman mukaisesti. Asiat ovat kuitenkin mutkistuneet. Tulevat vaalit näyttävän heijastuvan innokkuuteen, mitä aikaisemmin on suunniteltu. Ihmiset miettivätkin, miten asiat etenevät. Ovatko asiat ajankohtaisia varsinaisesti vasta sitten, kun vaalit on pidetty? Hallituksen piirissä on ollut varmaankin alkuaankin painotuseroja, mitä pitäisi tehdä. Painotuserot ovat vain voimistuneet vaalien lähestyessä. Aikaisemmin asioiden kulku näytti siltä, että hallitusohjelman mukaisesti mennään vääjäämättä. Vastapuolta kuunnellaan vain teoriassa. Vaalit ovat edessä. Miten paljon kukin hyötyy päätösten viivästymisestä?

Toiminnan kannalta tärkeitä periaatteita ovat pelisääntöjen noudattaminen, johdonmukaisuus ja ennustettavuus. Vaalien lähestyessä ihmiset kiinnittävät huomiota yhä enemmän, mitä poliittisessa elämässä tapahtuu. Mitä tapahtuu velkaantumisen pysäyttämiselle, kuntarakenneasioille ja sote-asioiden ratkaisuille? Eduskunnassa käytävät keskustelut ovat eri osapuolten vaalitenttejä. Ongelmaista on kuitenkin se, kun kysymyksiin vastataan usein vastakysymyksillä: "Miten kysyjä itse hoitaisi kysymänsä asian?"

Varmaan monet ovat todenneet jo vaalien läheisyyden: " Vastuullisia Euroopan unionin asioiden hoitajia tarvitaan. Nämä ehdokkaat ovat hyviä päättäjiä Euroopan parlamenttiin. Mitä mieltä olette näistä ehdokkaista? " "Tunnen nämä henkilöt, mutta on monia muitakin ehdokkaita, jotka ovat olleet esillä. Vaaleissa aion joka tapauksessa vaikuttaa vähäisessä määrin yhden äänen verran Euroopan asioiden suuntaan. Toivottavasti valitut henkilöt saavat äänensä kuuluviin Euroopan unionin kuvioissa."





Terveisin



YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi



Kuopio

Ei kommentteja: