tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ukrainan kysymys



Ihmiset ovat huolissaan Ukrainan nykytilanteesta. Tilanne nähdään ulko- turvallisuuspolitiikassa myös huolestuttavana. On tärkeää, että eri osapuolten väliset keskusteluyhteydet säilyvät. Henkilöiden sovitut tapaamiset on hoidettava. Yksioikoiset ja suoraviivaiset kannanotot eivät ole rakentavia, jos on tarkoitus ratkaista Ukrainan vaikea kysymys. Ulkopolitiikan menettelyt huomataan. Viisaus on etu, jota on korostettava.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on taitolaji, jossa omat asenteet ja ajattelun kantavuus ovat arvioitavina. Ratkaisujen on oltava harkittuja, jotka edistävät myönteistä kehitystä. Esimerkiksi Ukrainan kysymyksessä ei ole vara tehdä virheitä. Syvällinen pohdinta tuottaa tulosta. Ihmiset seuraavat tarkoin, miten järkevästi asiat etenevät. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa luottamus on keskeinen tavoite, jota kaikki arvostavat.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja sisäpolitiikan on oltava johdonmukaista ja yhteiseksi hyväksi. Ukrainan vakavat tapahtumat ovat puhuttaneet ymmärrettävästi myös eduskunnassa. Edustajat miettivät, miten olisi parasta kommentoida asioiden kulkua. Toivottavasti muuallakin Ukrainaa koskevat ulko- ja turvallisuuspoliittiset mielipiteet ja lausunnot ovat sellaisia, että niitä voidaan yleisesti kannattaa.



Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi


Kuopio

Ei kommentteja: