perjantai 9. tammikuuta 2015

Veteraanit ja palvelut

Maassamme on vietetty juhlia, joissa on korostettu veteraanien merkitystä Suomelle. Veteraaneja koskevissa asioissa puhuttelee syvästi ajankohtainen musiikkikappale: ”Veteraanin iltahuuto”. Musiikkikappale on tuttu esimerkiksi sotaveteraani Hannes Hynöselle, jolla on kunnioitusta herättävä merkkipäivä 10:ntenä tammikuuta 2015.

Tilaisuuksissa on kysytty, miten on toimittu veteraanien hyvinvointia koskevissa asioissa. Löytävätkö veteraanien palveluja varten varatut määrärahat perille? Ongelma on julkisuudessa tiedostettu. Asiasta on kirjoitettu muun muassa Uuden Suomen verkkosivulla 2012: ”Veteraanien tukirahat jäivät saamatta: Eivät osanneet hakea": http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53911-veteraanien-...saamatta-eivat-osanneet-hakea.

Ihmiset ihmettelevät syntynyttä tilannetta, miksi näin on voinut tapahtua. Monet asiat hoituvat paremmin, jos kouluttautumisesta huolehditaan. Sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaavien henkilöiden on pysyttävä päätettävissä asioissa ajan tasalla. Toiminnan laatua osoittaa se, että päättävä taho on läheisessä yhteydessä asianosaisiin. Vastuullisten henkilöiden on mietittävä sitä, miten hyvin kansalaiset saavat ne edut, jotka heille kuuluvat. Todettakoon, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on kehitteillä, jonka uudistuksen on tarkoitus onnistua.


Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi


Kuopio

Ei kommentteja: