lauantai 28. marraskuuta 2015

Pikkujoulunakin ajatellaan

Seurattiin eduskunnan kyselytuntia, jonka kautta opitaan tuntemaan kehitteillä olevia asioita, muun muassa kotouttamista. Tietoa saatiin myös hallintarekisteriä koskevista lausunnoista. Viisastuttiin taas uudella tiedolla. Kuitenkin oli viivyttävä vielä hetki hallintarekisteriasiassa, sillä sen kohdalla prosenttiluvut näyttivät heittävän paljon. Kansalaiset kysyvätkin aiheesta: - Miten se on mahdollista? Miten olisi toimittava vastuullisella paikalla ollessa?

Kun oli mietitty hallintarekisteriä ja muitakin asioita kuullun ja nähdyn perusteella, oli sulateltava saatua "antia" pikkujoulun ruokailun merkeissä. Ruokailussa päällystakit asetettiin tuolien selustoille. Ruoka tarjoiltiin kohteliaasti, mikä on tietenkin sivistynyt tapa. Pöytäkeskustelut etenivät kiinnostuksen mukaan, sivuttiin esimerkiksi ajankohtaista "rahojen sijoittamista".

- Huomasitteko, kun päällystakkini ei tahdo pysyä tuolin selustalla, vaan pyrkii olemaan lattialla? - Päällystakkisi on selvästi ajattelevaa kangasta. - Niin, päällystakkini on varmaan huomannut, että lattialla on viileämpää. - Tuolin korkeudella päällystakin mielestä on liian kuumaa.
- Päällystakkini hallitsee lämpötilan, mutta likaantumista se ei vielä hallitse. - Ajattelevaa vaatetta voisi kehitellä siten, että se varaa sähköisesti pesulasta pesula-ajan. - Ajattelevaan vaatteeseen voisi ohjelmoida myös joulumusiikkia, jota voisi kuunnella nappia painamalla.

- Minua on ihmetyttänyt, kun optioita jaetaan yrityksissä, jotka ovat konkurssikypsiä. - Niin, taloudesta ja hallintarekisteristä kannattaa keskustella "näissäkin pöydissä". - Mitä mieltä olette, kun taloutta kuvaava optiokäsite on tuotu myös ulkopolitiikan alueelle?
- Suuri kysymys, joka puhuttaa kansalaisia. Suuri kysymys on myös kotouttaminen.

- Mistähän voisi hankkia ulkopolitiikan tapahtumien syiden ja seurausten ymmärrystä?
- Syvällinen ajattelu ei ole koskaan pahitteeksi.

- Tiede menee eteenpäin. Hyvää pikkujoulun aikaa.


Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi


Kuopio

Ei kommentteja: